Harry Kane viert de 2-0, met op de achtergrond aangever Heung-Min Son.

Tottenham drukt Arsenal verder in de zorgen, Liverpool wint eenvoudig

De misère voor Arsenal duurt voort. In de Noord-Londense derby tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur zijn 'The Gunners' zondagavond met 2-0 onderuit gegaan.

De dertienvoudig landskampioen, voor het laatst de beste in 2004, is inmiddels afgedaald naar de vijftiende plek. Tottenham nam de koppositie weer over van Chelsea.

Kenmerkende goal Son

In de eerste helft opende Heung-Min Son de score op prachtige wijze. De Zuid-Koreaan trok een sprint vanaf eigen helft, controleerde de bal en trok op zijn kenmerkende wijze naar binnen. Luttele seconden later krulde hij de bal fraai binnen.

Ook de 2-0 was van grote schoonheid. Een vlijmscherpe counter lanceerde Harry Kane met een vrije schietkans van dichtbij. De spits knalde snoeihard raak en werd daarmee topscorer aller tijden in de Noord-Londense derby.

De topscorers aller tijden op een rijtje.

In het slot van de wedstrijd, waarin basiskracht Steven Bergwijn werd gewisseld, kwam Tottenham verder niet meer in de problemen.

Liverpool in spoor Spurs

Liverpool blijft in het spoor van 'The Spurs'. Op Anfield Road won de regerend landskampioen zondagavond met 4-0 van Wolverhampton Wanderers en achterhaalde Tottenham op de ranglijst.

Liverpool ging goed van start. Henderson verstuurde een dieptepass die ongevaarlijk leek op Mo Salah. Desalniettemin ging Wolves-verdediger Conor Coady tegen z'n oude ploeg enorm in de fout en bood de Egyptenaar een vrije doortocht richting doel die niet teleurstelde: 1-0.

Georginio Wijnaldum viert zijn treffer

In het tweede bedrijf stuurde opnieuw Henderson een medespeler diep. Nu zette de captain Georgino Wijnaldum aan het werk. De Oranje-international behield het overzicht en krulde de bal binnen. Daarna was het aan Joël Matip - op aangeven van Salah - die 3-0 maakte en zorgde Nelson Semedo met een eigen doelpunt voor de eindstand.

Er waren dit weekend voor het eerst weer fans aanwezig in de Premier League. Bij elke wedstrijd mochten maximaal tweeduizend toeschouwers toekijken.

De fans op Anfield Road laten van zich horen.

Tottenham Hotspur en Liverpool hebben beide 24 punten verzameld, maar Tottenham heeft een beter doelsaldo.

Vardy goud waard

Eerder op zondag was Jamie Vardy weer eens goud waard voor zijn ploeg Leicester City. De wedstrijd tegen Sheffield United leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, totdat de goaltjesdief bij het ingaan van de blessuretijd het winnende doelpunt scoorde.

De 33-jarige spits werd diep gestuurd door James Maddison, waarna Vardy oog-in-oog met doelman Aaron Ramsdale messcherp afrondde. Bij het vieren van zijn doelpunt schopte Vardy de cornervlag kapot, waarvoor hij de gele kaart kreeg.

Jamier Vardy torpedeert de cornervlag

De overige treffers kwamen van Ayoze Perez (Leicester City) en Oliver McBurnie (Sheffield United). Op de ranglijst klom Leicester op naar de derde plek.