Robin Schouten (NAC) baalt

NAC verliest diep in blessuretijd van Dordrecht, kolderiek eigen doelpunt NEC

Twee verrassende uitslagen in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda verliest diep in blessuretijd met 1-0 van nummer laatst FC Dordrecht en NEC verspeelt mede dankzij een kolderriek eigen doelpunt punten tegen FC Den Bosch: 2-2.

Vooral bij NAC kwam de klap hard aan. De Brabanders konden geen vuist maken tegen Dordrecht en tot overmaat van ramp schoot Richie Musaba zeven minuten in de extra tijd Dordrecht ook nog eens naar de winst.

NAC raakte door de nederlaag de vierde plaats op doelsaldo kwijt aan NEC. Beide clubs staan negen punten achter koploper SC Cambuur.

Jordy Bruijn blonk uit bij NEC met twee rake vrije trappen, maar ploeggenoot Kevin Bukusu speelde een minder gelukkige wedstrijd. Hij was de maker van het eigen doelpunt, waardoor Den Bosch op een 2-1 voorsprong kwam.

Bukusu ziet niet dat het doel leeg is

Bukusu dacht de bal terug te spelen naar de keeper, maar de Duitser had niet gezien dat het doel leeg was omdat Norbert Alblas zich juist naast de goal aanbood om de bal te ontvangen.

Bukusu, die voor het eerst in zes duels een basisplaats had, ging ook al niet vrijuit bij de 1-1 van Den Bosch. Hij stapte verkeerd in, waardoor Ringo Meerveld kon scoren.