Sonny Stevens was belangrijk voor Cambuur in het duel bij Telstar

Cambuur blijft winnen in de eerste divisie, achtervolgers blijven in spoor

SC Cambuur blijft winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De Friezen van coach Henk de Jong wonnen vrijdag bij Telstar: 1-2. Cambuur heeft na 15 wedstrijden 37 punten, 3 punten meer dan Almere City, dat later op de avond Jong FC Utrecht ruim versloeg (4-1).

Gyliano van Velzen had Telstar in de 54ste minuut op 1-0 gebracht, maar 7 minuten later stond het via een intikker van Cambuur-middenvelder Jamie Jacobs weer gelijk.

Doelman Sonny Stevens voorkwam daarna een tweede treffer van Telstar. Aan de andere kant nam Robert Mühren de bal die werd weggekopt meteen op de slof en hij schoot de winnende treffer binnen. Het was alweer de twaalfde goal voor de spits.

Stand Keuken Kampioen Divisie

Voor nummer twee Almere City leek het even uit te draaien op een slechte avond. Het bleef lang 0-0 tegen Jong FC Utrecht, maar nadat de bezoekers op voorsprong kwamen in de 57ste minuut via Daniel Arzani, schrok de thuisploeg wakker.

Via een fraaie treffer van Ilias Alhaft stond het drie minuten later alweer gelijk, waarna binnen tien minuten zelfs de score 4-1 op het bord stond. Voor de ploeg van Ole Tobiasen scoorden Ryan Koolwijk, Thomas Verheydt en Faris Hammouti.

De omschrijving van de 1-1 op het Twitter-account van Almere City:

Daardoor bleef Almere in het spoor van Cambuur en dat deed ook de nummer drie van de ranglijst, De Graafschap. De club uit Doetinchem, die de laatste twee competitieduels had verloren, troefde MVV in Maastricht af: 2-3.

Joeri Schroijen had de thuisploeg op 1-0 gezet en Ralf Seuntjens zorgde voor de gelijkmaker. In de tweede helft kwam De Graafschap op voorsprong via Jasper Van Heertum en maakte Schroijen met zijn tweede treffer gelijk. Elmo Lieftink schoot de bezoekers alsnog naar de zege. De Graafschap staat door de zege derde met 31 punten.