De begrafenis van de slachtoffers in november vorig jaar was drukbezocht
NOS Nieuws

Vermoedelijk brein achter mormonenmoord Mexico vast

Ruim een jaar na de geruchtmakende moord op negen leden van een Mexicaans-Amerikaanse mormonenfamilie in Mexico is er een hoofdverdachte opgepakt. Volgens de Mexicaanse autoriteiten gaat het om de leider van een drugsbende.

De slachtoffers, drie vrouwen en zes kinderen, zaten in auto's die begin november vorig jaar werden doorzeefd met kogels. De zaak veroorzaakte veel opschudding in zowel Mexico als de Verenigde Staten, waar de familie oorspronkelijk vandaan kwam.

Er werd al vrij snel van uitgegaan dat er sprake was van een vergissing: de familie zou het slachtoffer zijn geworden van een drugskartel dat het eigenlijk had voorzien op een concurrerende bende. President Trump eiste van Mexico een keiharde aanpak van het geweld.

14 arrestaties

In de zaak werden het afgelopen jaar veertien verdachten opgepakt. Het brein achter het bloedbad zat daar volgens de Mexicaanse autoriteiten niet bij. Maar deze week kon deze man alsnog worden aangehouden, zegt het Openbaar Ministerie.

De hoofdverdachte werd samen met twee andere bendeleden opgepakt in een auto in de noordelijke staat Chihuahua. Ze zouden meerdere vuurwapens en marihuana bij zich hebben gehad.

De Amerikaanse ambassadeur in Mexico schrijft op Twitter dat de arrestaties het gevolg waren van "uitstekende samenwerking" tussen de autoriteiten van de twee landen, zonder dat toe te lichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl