Ferdy Druijf (Jong AZ) in duel met Bart van Rooij (NEC)

NEC wisselt stuivertje met FC Volendam na zege op zwak Jong AZ

NEC heeft in de Keuken Kampioen Divisie de uitwedstrijd bij Jong AZ eenvoudig met 3-0 gewonnen. De Nijmegenaren stijgen daardoor naar de vijfde plek en wisselen stuivertje met FC Volendam, dat op 1-1 bleef steken bij Jong Ajax.

Jong AZ trad tegen NEC aan met talenten als Ferdy Druijf, Maxim Gullit, Hakon Evjen en Zakaria Aboukhlal, maar de nummer voorlaatst uit de eerste divisie kon opnieuw niet overtuigen. Voor de negende wedstrijd op rij werd er niet gewonnen.

In de twaalfde minuut schoot Ayman Sellouf fraai de 1-0 binnen voor het prima spelende NEC. Vlak voor rust verdubbelde Elayis Tavsan de score met het hoofd na een mooie aanval. Een kwartier voor tijd was Tavsan opnieuw trefzeker uit een rebound.

Volendam-keeper Joey Roggeveen brengt redding

FC Volendam speelde voor de tweede keer op rij gelijk, nadat vrijdag tegen TOP Oss (1-1) een einde was gekomen aan een zegereeks van vijf duels.

De ploeg van coach Wim Jonk kwam na ruim een halfuur op voorsprong door een binnentikker van Martijn Kaars. Vier minuten later maakte Jong Ajax alweer gelijk via Victor Jensen.