Jamie Jacobs baalt na de nederlaag tegen Jong Ajax

Cambuur loopt averij op tegen Jong Ajax, Volendam wint spektakelstuk

SC Cambuur heeft in de eerste divisie in eigen huis met 3-2 verloren van Jong Ajax en verzuimde zodoende dichter naar koploper Almere City te kruipen. FC Volendam won een spectaculaire wedstrijd tegen nummer drie De Graafschap: 2-5.

Cambuur kwam al in de achtste minuut op achterstand tegen Jong Ajax. Kenneth Taylor scoorde op aangeven van Brian Brobbey.

Toch gingen de Friezen met een 2-1 voorsprong de rust in. Eerst schoot Mees Hoedemakers van afstand raak, waarna Michael Breij profiteerde van fouten in de Ajax-defensie.

In de slotfase wist Jong Ajax toch de volle buit binnen te slepen. De ploeg kwam acht minuten voor tijd op gelijke hoogte door een van richting veranderd schot van Devyne Rensch en enkele minuten later kopte Enric Llansana de Amsterdammers naar de overwinning.

Cambuur blijft daardoor op plaats twee staan, vijf punten achter Almere City, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Volendam legt De Graafschap over de knie

FC Volendam mengt zich ondertussen serieus in de strijd om de promotieplaatsen in de eerste divisie. Door zaterdagmiddag de spectaculaire topper bij De Graafschap te winnen, heeft het elftal van trainer Wim Jonk de tweede plek tot op één punt genaderd.

Volendam won de laatste vijf duels, intussen wordt Jonk genoemd als kandidaat om John van den Brom op te volgen bij FC Utrecht.

Anders bekeken verzuimde De Graafschap de tweede plaats stevig in handen te nemen en op de ranglijst een gaatje te slaan met zijn opponent, want een voorsprong van 2-1 werd kinderlijk eenvoudig weggegeven.

Nick Doodeman viert zijn treffer tegen De Grafschaap

Bij de gelijkmaker reageerde de thuisclub niet alert bij een hoekschop, waarna Boy Deul profiteerde. Het geklungel voorafgaand aan de 2-4 van Nick Doodeman was helemaal schrijnend. Derry Murkin, Francesco Antonucci (penalty) en opnieuw Doodeman maakten de overige Volendamse treffers.

Daryl van Mieghem en Elmo Lieftink hadden de thuisclub voor rust tot twee keer toe op voorsprong gezet, maar de eerste thuisnederlaag van De Graafschap in anderhalf jaar tijd bleek uiteindelijk onvermijdelijk.