Politie controleert vrachtwagens op 'inklimmers'
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Groep verstekelingen springt uit vrachtwagen bij Eijsden

Zo'n vijftien tot twintig verstekelingen zijn vanmiddag bij een tankstation langs de A2 bij Eijsden, in Zuid-Limburg, uit een vrachtwagen gesprongen. De vrachtauto was vanuit België Nederland binnengereden.

Tijdens het tanken zag de chauffeur dat de zeilen van zijn oplegger van binnenuit werden opengesneden. Vijftien tot twintig mannen sprongen uit het laadruim en vluchtten de weilanden in.

Na een burgernetmelding kwamen meerdere tips binnen, maar de mannen zijn nog niet gevonden. "Getuigen zagen op het station in Eijsden een grote groep mannen de trein nemen richting België", zegt de politie. "We hebben de collega's van de Belgische politie op de hoogte gebracht."

Het is niet duidelijk wat de verstekelingen van plan waren. Volgens 1Limburg gaat het waarschijnlijk om illegale migranten, zogeheten inklimmers.

We maakten eerder deze special over inklimmers, waarin we met drie jonge mannen op reis gingen:

De afgelopen jaren waren in Limburg, maar ook in bijvoorbeeld de haven van Rotterdam, geregeld incidenten met verstekelingen. In mei nog trof een vrachtwagenchauffeur op een industrieterrein in Weert acht vluchtelingen uit Afrikaanse landen in zijn truck aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl