In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Auto rijdt gezondheidscentrum in Vlissingen binnen

In Vlissingen is rond middernacht een auto met drie inzittenden tegen de voorgevel van een gezondheidscentrum aangereden. Een passagier van 21 uit Vlissingen raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. De 22-jarige bestuurder uit Vlissingen en een 23-jarige passagier uit Spijkenisse bleven ongedeerd.

De politie heeft de automobilist aangehouden. Vermoedelijk was hij onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedtest bij hem afgenomen. De man wordt ook verdacht van hennepbezit. De politie nam bijna 50 gram hennep in beslag.

Er was niemand in het gebouw toen het ongeluk gebeurde. Het pand is flink beschadigd en moet worden gestut.

De politie was snel ter plaatse:

Auto rijdt gezondheidscentrum Vlissingen binnen: ravage en gewonden

In het gezondheidscentrum zitten onder meer praktijken voor fysiotherapie en logopedie en een kinderarts. "Gelukkig kan bijna iedereen vandaag aan de slag", zegt Lydia de Boer tegen Omroep Zeeland. Zij heeft een podo-praktijk in het pand. "Maar de voorgevel ligt er uit. We zijn enorm geschrokken."

De Boer heeft gehoord dat de auto met hoge snelheid van Middelburg naar Vlissingen reed. Ter hoogte van het gezondheidscentrum liggen keien. "Ik denk dat ze als het ware daarover gelanceerd zijn en tegen de voorgevel van het gebouw tot stilstand zijn gekomen. Maar ik ben blij dat ze nog leven."

Advertentie via Ster.nl