Bas Dost
NOS Voetbal

Dost deelt mee in feestvreugde Frankfurt bij zwak Hertha BSC

Eintracht Frankfurt heeft met opvallend gemak de uitwedstrijd bij Hertha BSC gewonnen. Mede door een doelpunt van Bas Dost eindigde de ontmoeting in 3-1 voor de bezoekers.

Frankfurt kreeg na een kwartier nog wel een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Filip Kostic. De ex-Groninger raakte geblesseerd aan de knie na een botsing met Jordan Torunarigha.

Toch raakte Frankfurt niet van de leg. André Silva benutte een strafschop, nadat hij was gevloerd door Dedryck Boyata. Dost kopte raak uit een vrije trap vanaf rechts van Daichi Kamada.

Hertha-trainer Bruno Labbadia hoopte met drie wissels het tij te keren in de tweede helft. Onder anderen Deyovaisio Zeefuik maakte zijn opwachting. Frankfurt kwam echter op 3-0 door een goal van Sebastian Rode.

De Berlijners redden, onder toeziend oog van 4.000 toeschouwers, de eer, al kregen ze daarbij hulp van Frankfurt-verdediger Martin Hinteregger die zijn eigen doelman Kevin Trapp passeerde. Frankfurt, dat Groningen-speler Ajdin Hrustic bijna binnen heeft, staat nu op vier punten, Hertha blijft op drie.

Daishawn Redan viel bij de thuisploeg in de slotfase in. Karim Rekik bleef op de bank, Javairo Dilrosun ontbrak wegens een blessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl