Kai Havertz maakt een hattrick tegen Barnsley in de League Cup

Havertz legt critici het zwijgen op met hattrick voor Chelsea

Was dit het Duitse supertalent waar de hele Europese top achteraan zat? De ster in wording, waarvoor Chelsea liefst 80 miljoen euro neertelde? Kai Havertz maakte allerminst een onuitwisbare indruk in zijn eerste twee wedstrijden.

Maar in zijn derde duel schoot hij uit de slof, met een hattrick tegen Barnsley (6-0 zege) in de League Cup.

Een mislukte pass over twintig meter, die pardoes over de zijlijn ging, was het meest opmerkelijke moment van Havertz in diens Chelsea-debuut. De 21-jarige stilist moest op bezoek bij Brighton duidelijk zijn draai nog vinden.

En ook tegen Liverpool, een kleine week later, was het niet best wat de multifunctionele aanvaller/aanvallende middenvelder liet zien. Niet voor niets haalde trainer Frank Lampard hem naar de kant, toen hij de defensie weer op peil moest brengen na rood voor Andreas Christensen.

Tegen Brighton speelde Havertz teleurstellend, ook tegen Liverpool viel hij tegen

Tegen Barnsley kwam de verlossing voor Havertz, die de helft van de Chelsea-productie voor zijn rekening nam. Hij maakte de 2-0, 4-0 en 5-0 tegen de laagvlieger in de Championship, het tweede Engelse niveau.

Wellicht had het te maken met het lagere niveau, Liverpool en Barnsley is een wereld van verschil. Misschien ook met zijn positie, in het League Cup-duel speelde Havertz voor het eerst als aanvallende middenvelder, de twee duels daarvoor als rechtsbuiten en valse spits. Of misschien had hij gewoon wat tijd nodig, als 21-jarige jongen in een vreemd land.

Hoe het ook zij, Havertz verliet woensdagavond met een heel ander gevoel het veld dan in zijn eerste twee wedstrijden in het Chelsea-shirt. Vanaf de bank zag hij Olivier Giroud nog de 6-0 maken. Tammy Abraham en Ross Barkley namen de andere Chelsea-goals voor hun rekening.

Hakim Ziyech ontbrak nog bij Chelsea vanwege een knieblessure. Twee andere zomeraanwinsten maakten wel hun debuut: Thiago Silva als basisspeler, Ben Chilwell viel in.

Arsenal klopt Leicester

Ook Arsenal wist te winnen. De Gunners waren met 2-0 te sterk voor Leicester City, dankzij een eigen doelpunt van Leicester-verdediger Christian Fuchs en een late goal van Eddie Nketiah.

3de ronde League Cup

Chelsea-Barnsley 6-0
Leicester City-Arsenal 0-2
Morecambe-Newcastle United 0-7
Fleetwood Town-Everton 2-5
Fulham-Sheffield Wednesday 2-0
Millwall-Burnley 0-2
Preston-Brighton 0-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl