NOS NieuwsAangepast

Doden in Griekenland door storm Ianos

Door de storm Ianos zijn in Griekenland gisteravond en vannacht zeker twee mensen omgekomen. Aanvankelijk meldden Griekse media drie doden, maar dat werd later gecorrigeerd. Ook wordt nog ten minste één persoon vermist.

De storm trok met zware windstoten en hevige regenval door de provincie Thessalië. Rivieren traden uit hun oevers en verschillende dorpen in het laaggelegen, agrarische gebied kwamen volledig onder water te staan. Reddingsploegen zijn nog bezig om mensen die opgesloten zaten, uit hun huizen te halen.

  • Reuters
    Overstroomde autoweg in de buurt van het Griekse dorp Artesiano
  • Reuters
    Ondergelopen begraafplaats
  • Reuters
    Een schapenherder uit het Griekse dorp Megala Kalyvia brengt zijn schaap in veiligheid
  • Reuters
    Honden houden zich droog op een stukje land

Een van de slachtoffers was een oudere vrouw die dood werd gevonden in haar woning. De tweede was een boer die vermist werd uit een dorp bij Karditsa. Huizen, wegen, bruggen en gewassen hebben veel schade gelopen. In het dorp Mouzaki stortte een deel van het gezondheidscentrum in.

Eilanden

De storm veroorzaakte sinds donderdag al grote overlast op de Ionische eilanden en delen van West-Griekenland. Ook daar is veel schade aan huizen, wegen en waaiden bomen om.

Op grote delen van de eilanden Zakynthos en Kefalonia viel de stroom uit. De meeste regenval werd geregistreerd op het eilandje Ithaka, dat nog steeds zonder stroom zit. De veerbootverbindingen naar de eilanden komen waarschijnlijk vanmiddag weer op gang.

Ianos trekt nu langzaam naar het zuiden. De Cycladen-eilanden en Kreta krijgen mogelijk ook met de storm en hevige regenval te maken. Verwacht wordt dat het slechte weer nog tot zondag aanhoudt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl