Roger Schmidt
NOS Voetbal

PSV maanden zonder Gutiérrez: 'Er is duidelijk versterking nodig'

Op de persconferentie van PSV-trainer Roger Schmidt in de aanloop naar het eredivisieduel met FC Emmen werd weinig gesproken over de tegenstander. Wél over Sam Lammers, Eran Zahavi en Érick Gutiérrez.

Laatstgenoemde is deze week geopereerd aan zijn enkel en Schmidt denkt dat hij de Mexicaanse middenvelder drie maanden moet missen.

Erick Gutierrez

De meeste vragen uit de zaal gingen over Zahavi. De 33-jarige Israëlische spits van het Chinese Guangzhou R&F is de beoogde opvolger van Sam Lammers, die op weg is naar Atalanta Bergamo.

"Ik ken hem uit China, hij was daar een van de besten", liet Schmidt weten. "Als je daar kunt scoren, kun je het ook in Nederland. We hebben versterkingen nodig, dat is duidelijk. En goals door het verlies van Lammers."

Uitbreiden selectie

De Duitser neemt het Lammers niet kwalijk dat hij PSV verlaat. "Hij was heel open over de interesse van Atalanta. Ik vond het knap dat zijn houding desondanks goed was en dat hij de focus op PSV hield."

Sam Lammers tijdens een training van PSV

Naast een spits wil Schmidt de selectie van PSV op meerdere plekken uitbreiden. "We hebben maar één linksback en één rechtsback. En als we internationaal willen spelen, hebben we nog een derde keeper nodig."

PSV won vorige week bij de start van de eredivisie moeizaam met 3-1 bij FC Groningen. Schmidt: "We speelden oké, maar we moeten stappen maken. Tegen Emmen wordt onze eerste thuiswedstrijd, we moeten ons laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl