De uitzending van 16 september: Rol overheid ter discussie in Kamer / Gegevens slecht beschermd bij coronatestlijn // 'Studenten, stop met feesten'

Rol overheid ter discussie in Kamer

Vandaag en morgen debatteert de Tweede Kamer over het beleid voor komend jaar. De beschouwingen, die traditiegetrouw volgen op Prinsjesdag en gaan over de Rijksbegroting, worden dit jaar vooral gezien als het begin van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De meeste partijen zien de coronacrisis als gelegenheid om Nederland grondig te hervormen. En dus staat het debat in het teken van profilering: alle partijen willen hun eigen toekomstvisie onder de aandacht brengen.

Nieuwsuur doet uitgebreid verslag van het debat. Vanavond volgt de duiding met onder anderen Arjan Noorlander. Te gast is Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt, met wie we spreken over omscholing. Daar wil het kabinet vol op inzetten om mensen te helpen die door de coronacrisis hun baan dreigen te verliezen.

Veel visie en weinig vliegen afvangen

Gegevens onvoldoende beschermd bij coronatestlijn

De persoonlijke gegevens van iedereen die een coronatest laat uitvoeren zijn toegankelijk voor honderden medewerkers van de coronatestlijn die daar niet bij zouden mogen voor hun werk. Dat blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur onder (ex-)medewerkers van de coronatestlijn. In de uitzending doen zij hun verhaal.

Het gaf zoveel stress dat het het niet waard was voor 10 euro bruto per uur'

Oproep universiteiten: studenten, stop met feesten

De cijfers van het aantal coronabesmettingen lopen flink op. Het kabinet komt met extra maatregelen voor specifieke regio's.

Vooral onder jongeren gaat het hard. Studentenverenigingen, de Vereniging van Universiteiten, de GGD en stadsbesturen: allemaal doen ze een laatste oproep aan studenten om de coronamaatregelen na te leven.

'Liever college dan een feestje'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl