Kai Havertz
NOS VoetbalAangepast

Havertz zet handtekening bij Chelsea; Engelsen betalen zo'n 80 miljoen

De koopwoede van Chelsea kent geen grenzen. De Engelse club heeft de komst van Kai Havertz bevestigd. De zevenvoudig Duits international komt over van Bayer Leverkusen en speelt de komende vijf seizoenen in het shirt van Chelsea. De Engelsen betalen naar verluidt zo'n 80 miljoen euro voor de talentvolle 21-jarige aanvaller/middenvelder.

Dat Havertz zou vertrekken uit Leverkusen, hing al een tijdje in de lucht. Ook Liverpool en Bayern München zouden geïnteresseerd zijn in de Duitser, maar het zijn 'The Blues' die aan het langste eind trekken. De club uit Londen wist ook Hakim Ziyech en Timo Werner al aan zich te verbinden.

Havertz geldt als een sensatie in de Bundesliga. In het afgelopen seizoen was de international goed voor 12 doelpunten en 6 assists, het seizoen ervoor scoorde hij 17 keer en gaf hij 4 assists.

Havertz verliet vrijdagochtend het trainingskamp van de Duitse voetbalploeg om zijn transfer af te ronden.

Hij bleef donderdag in Stuttgart de hele wedstrijd op de bank bij de wedstrijd van Duitsland tegen Spanje (1-1) in de Nations League. Dat zou uit voorzorg zijn geweest, om geen risico te nemen met zijn overgang naar Chelsea in het vooruitzicht.

Meer versterkingen

Chelsea versterkte zich, behalve met Ziyech (Ajax) en Werner (RB Leipzig), eerder ook al met Ben Chilwell (Leicester City), Thiago Silva (PSG) en Malang Sarr (Nice).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl