Vrijwilligers zochten naar vermiste man in Apeldoorn
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Gevonden lichaam in Apeldoorn is van vermiste man

Het lichaam dat in Apeldoorn aan het Operaplein in het water is gevonden is van een 25-jarige man die vermist werd. De man verdween woensdagochtend uit een ggz-instelling. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.

Een zoektocht naar Dennis Schoonhoven had eerder vandaag niets opgeleverd. Volgens Ramona Urk van het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) waren er ongeveer 500 vrijwilligers op de been. Een verslaggever van Omroep Gelderland hield het op 150 vrijwilligers. De politie hield toezicht bij de zoektocht en controleerde onder meer of er mondkapjes werden gedragen. Ook de ouders van Schoonhoven waren aanwezig.

Er werd onder meer met drones en honden gezocht naar de vermiste man. "We hebben een kaart van de omgeving verdeeld in vakjes en ieder zoekteam krijgt zo'n vakje aangewezen om te zoeken", zei Urk van het CPV eerder vandaag. "Het is een groot gebied, maar we gaan net zo lang door met zoeken tot het hele gebied is uitgekamd." Later zei de organisatie tegen persbureau ANP dat de zoekactie niets had opgeleverd.

Autisme

Schoonhoven verdween woensdag uit een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Apeldoorn, waar hij sinds maart verbleef op een gesloten afdeling. Er is de afgelopen dagen al volop naar hem gezocht. Zijn familie maakte zich ernstig zorgen. "Hij heeft autisme en kan niet voor zichzelf zorgen. We hebben alleen geen enkel aanknopingspunt en weten echt niet waar hij is", zei moeder Maike eerder.

Advertentie via Ster.nl