NOS Nieuws

Treinreizen wordt vanaf volgende maand goedkoper voor jongeren

Reizen met de trein wordt goedkoper voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Op 1 september start de NS met de nieuwe jongerendagkaart. Daarmee kunnen jongeren de hele dag onbeperkt buiten de spits en in het weekend reizen voor 7,50 euro.

De NS kondigde eerder dit jaar al aan dat er een speciaal jongerenkaartje komt. Nu is ook de datum en verdere uitwerking bekendgemaakt. Vanwege de coronacrisis is de introductie van de kaart uitgesteld.

'Jongeren vallen ertussenin'

"Jongeren reizen graag zelfstandig", zegt NS-directeur Tjalling Smit. "Daarbij gaan ze het liefst een dagje naar de stad of naar familie. De kosten voor een treinkaartje zijn voor hen al snel aan de hoge kant. Voor kinderen tot 12 jaar is de trein gratis als ze met iemand meereizen en voor studenten vaak ook. Jongeren tot en met 18 vallen daartussenin."

De NS denkt zelf ook van de jongerenkaart te profiteren. Eigen onderzoek wijst uit dat 71 procent van de jongeren vaker met de trein wil reizen als er een jongerenkaart komt voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien geeft 57 procent van de ouders aan dan vaker als gezin de trein te zullen nemen.

Jongeren kunnen het nieuwe ticket kopen via de NS-app. Er is geen ov-chipkaart voor nodig. De poortjes op het station kunnen met een barcode worden geopend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl