Een medewerker van de GGD neemt een coronatest af in een teststraat in Rotterdam

De uitzending van 12 augustus: Quarantaineplicht uitgesteld na kritisch Kamerdebat / Biden kiest Kamala Harris als 'running mate'

Quarantaineplicht uitgesteld na kritisch Kamerdebat

De Tweede Kamer draait vandaag de duimschroeven aan in het extra ingelaste coronadebat. Zowel oppositie- als coalitiepartijen zijn kritisch over het wettelijk verplichten van thuisquarantaine voor mensen die in aanraking zijn geweest met potentieel zieke mensen. Minister Hugo de Jonge stelt de quarantaineverplichting daarom nog even uit en gaat het deels overwegen. Politiek verslaggever Arjan Noorlander geeft duiding bij het debat.

Hoe uitvoerbaar is zo'n quarantaineplicht? Daarover spreken we met Paul Depla, burgemeester van Breda en plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, een regio met een groeiend aantal besmettingen. Hij is te gast.

Quarantaineplicht uitgesteld na kritisch Kamerdebat

Biden kiest Kamala Harris als 'running mate'

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft senator Kamala Harris gekozen als kandidaat voor het vicepresidentschap. Ze nemen het in november op tegen president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence. De 55-jarige Harris, sinds 2017 namens de Democraten senator voor Californië, zou de eerste zwarte vrouwelijke vicepresident zijn.

Waarom kiest Biden voor Harris? Hoe vult zij hem aan? En gaat zij de koers van de Democratische partij beïnvloeden? In de uitzending een portret.

Biden kiest Kamala Harris als running mate: hoe vult zij hem aan?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl