Geen tennis in Madrid dit jaar
NOS Sport

Dit jaar geen stralende Bertens in Madrid; graveltoernooi afgelast

Schitteren bij het prestigieuze Madrid Open, dat zit er dit jaar niet in voor Kiki Bertens. Het graveltoernooi voor mannen en vrouwen, dat op 12 september zou beginnen, is afgelast.

De opkomst van het coronavirus in de Spaanse hoofdstad gooide - opnieuw - roet in het eten. Normaal gesproken vindt het evenement in mei plaats. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen", liet de organisatie weten.

Bertens kan alleen maar winnen in Madrid

Bertens veroverde vorig jaar haar grootste titel tot dusverre bij het Madrid Open, dat qua prestige net achter de grandslamtoernooien zit. Het leverde haar toen ook de vierde plaats op de wereldranglijst op.

Ook de virtuele versie van het Madrid Open, die tijdens de eerste piek van de coronacrisis werd georganiseerd, werd achter de spelcomputer gewonnen door Bertens.

Bertens wint Madrid en stijgt naar historische vierde plek op ranglijst

Het Madrid Open zou direct na de US Open plaatsvinden en was op de krappe kalender een opmaat naar Roland Garros, dat op 27 september begint.

De ATP en WTA gaan kijken of het gapende gat op de speelkalender op de een of andere manier nog kan worden opgevuld. "We komen snel met een update", laten de spelersbonden weten.

Eerder deze week werd het internationale tennis weer opgestart met het WTA-toernooi van Palermo. De US Open staat nog altijd gepland voor 31 augustus, ook al meldt de ene na de andere speler zich al af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl