NOS Voetbal

Vitesse slaat slag tijdens eerste transferperiode

Vitesse heeft met drie aanwinsten flink huisgehouden op de transfermarkt. De eerste zomeraanwinst van Vitesse komt, niet geheel verrassend, uit Duitsland. De 24-jarige Maximilian Wittek was transfervrij maar speelde afgelopen seizoenen voor Greuther Fürth, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

De 24-jarige Maximilian Wittek heeft voor drie jaar getekend bij Vitesse

Vitesse heeft sinds dit voorjaar een Duitse technisch directeur in Johannes Spors. Eind mei haalde Spors zijn landgenoot Thomas Letsch als trainer naar Arnhem. En nu heeft met Wittek dus ook de eerste speler de grens overgestoken. De verdediger heeft voor drie jaar getekend bij de club uit Arnhem.

Wittek doorliep de jeugdopleiding van 1860 München, waar hij ook zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Sinds 2017 speelde hij bij Greuther Fürth.

De voormalig jeugdinternational is in zijn nopjes met de transfer. "Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past", aldus Wittek op de website van zijn nieuwe werkgever.

Tweede verdediger

Naast Wittek heeft Vitesse nog een verdediger aangetrokken: Jacob Rasmussen. De Deen wordt gehuurd van Fiorentina maar ook hij was vorig jaar actief in de Tweede Bundesliga, bij Erzgebirge Aue.

De Deen Jacob Rasmussen wordt gehuurd van Fiorentina

De 23-jarige centrale verdediger heeft al bij heel wat clubs gespeeld. Zo speelde hij in de jeugd onder andere bij Schalke 04 en stond hij onder contract bij FC Sankt Pauli, Rosenborg, Empoli en Fiorentina.

"Na verschillende avonturen de laatste jaren heb ik het gevoel dat ik bij Vitesse op mijn plek ben", zegt Rasmussen over zijn overstap, "Ik heb bij Rosenborg mogen ruiken aan Europees voetbal. Dat smaakte naar meer en dus is dat hier mijn doel: aan het eind van het seizoen wil ik een Europees ticket op zak hebben met Vitesse."

Nieuwe aanvaller

De twee verdedigers waren nog niet genoeg voor Spors. De technisch directeur wist ook nog een spits in huis te halen. De Belg Loïs Openda wordt voor een jaar gehuurd van Club Brugge. De 20-jarige Openda speelde ruim vijftig officiële duels voor de Belgische club.

"Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij geeft. De laatste twee seizoenen heb ik al behoorlijk wat ervaring op kunnen doen, maar bij Vitesse wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten. De vaste spits worden en veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven."

De 20-jarige Openda wordt gehuurd van Club Brugge

Transferperiodes

De eerste transferperiode voor Nederlandse clubs eindigt dinsdag om middernacht. Wanneer de tweede transferperiode zal zijn, is nog niet duidelijk.

Vitesse-speler Riechedly Bazoer en de nieuwe trainer Thomas Letsch blikten afgelopen zaterdag vooruit op het nieuwe seizoen.

Vitesse-trainer Letsch: 'Riechedly Bazoer is voor mij geen bad boy'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl