Theo Hernández (links) wordt gefeliciteerd door Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Milan houdt concurrent Napoli van zege, Schöne goud waard voor Genoa

Zlatan Ibrahimovic blijft met AC Milan in de race voor een Europees ticket. Op bezoek bij directe concurrent Napoli werd een gelijkspel uit het vuur gesleept (2-2), waardoor de achterstand twee punten blijft.

Linksback Theo Hernández zette Milan op voorsprong door bij de tweede paal hard via de grond raak te trappen, waardoor de bezoekers ineens de zesde plaats virtueel in handen kregen.

Het duel kantelde echter. Eerst tikte Giovanni Di Lorenzo een rebound binnen, nadat Gianluigi Donnarumma een vrije trap niet onder controle had gekregen. De keeper maakte ook na rust geen sterke indruk toen hij zich op een harde inzet van Dries Mertens gewonnen moest geven.

Veteranen

Franck Kessié nam na de wissel van Ibrahimovic de verantwoordelijkheid toen Milan een strafschop kreeg toegekend. Na zijn 2-2 zocht Napoli met de invallers Arek Milik en Hirving Lozano de aanval, maar hielden de bezoekers ook na twee keer geel voor Alexis Saelemaekers stand.

Onderin deed Genoa uitstekende zaken door als enige van de staartploegen de volle buit te grijpen. Tegen de nummer laatst SPAL maakten twee veteranen het verschil.

Uitslagen 12 juli

Genoa-SPAL 2-0
Fiorentina-Verona 1-1
Parma-Bologna 2-2
Udinese-Sampdoria 1-3
Cagliari-Lecce 0-0
Napoli-Milan 2-2

Oud-Ajacied Lasse Schöne bepaalde met een vrije trap van 25 meter de eindstand op 2-0, nadat Lago Falque dat via een penalty al had verzuimd te doen.

De openingstreffer werd gemaakt door Goran Pandev, die aan zijn tweede jeugd bezig is in de Italiaanse havenstad. De Noord-Macedoniër wordt deze maand 37, maar zijn scherpte voor de goal is er met de jaren niet minder op geworden.

Pandev was op zijn oude dag ook al teruggekeerd in de nationale ploeg, waarmee hij door de goede prestaties in de Nations League nog in de race is voor een EK-ticket.

Competitie over 38 duels

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl