Son Heung-min straft verdedigend geklungel bij Arsenal af
NOS Voetbal

Tottenham houdt zicht op Europa, racisme-incident overschaduwt zege Villa

Toby Alderweireld heeft Tottenham Hotspur in de race gehouden voor Europees voetbal. In de derby van Noord-Londen tegen Arsenal kopte de Belg tien minuten voor tijd de winnende treffer binnen (2-1).

Beide ploegen zijn bezig aan een teleurstellend seizoen in de Premier League. Lang hielden ze elkaar in evenwicht, in de wetenschap dat ze allebei aan een gelijkspel niets zouden hebben.

Arsenal kwam na een kwartier aan de leiding door een kiezelhard schot van Alexandere Lacazette in de korte hoek, maar binnen vijf minuten hadden 'The Gunners' dat voordeel alweer verspeeld.

Uitslagen 12 juli

Wolverhampton Wanderers-Everton 3-0
Aston Villa-Crystal Palace 2-0
Tottenham Hotspur-Arsenal 2-1
Bournemouth-Leicester City 4-1

Sead Kolasinac bracht zijn ploeggenoot David Luiz in de problemen met een hopeloze terugspeelbal, waarna de Braziliaan werd afgetroefd door Spurs-aanvaller Son Heung-min. Met een fraai stiftje liet de Zuid-Koreaan ook doelman Emiliano Martínez kansloos.

Beide ploegen raakten nog een keer het spreekwoordelijke houtwerk. Voor rust knalde Ben Davies namens de thuisclub tegen de lat, in de tweede helft deed Pierre-Emerick Aubameyang namens Arsenal hetzelfde.

Na de rake kopbal van Alderweireld bracht manager José Mourinho Steven Bergwijn nog even binnen de lijnen. De aanvaller kreeg nog de gele kaart, net als zeven andere spelers. Tottenham staat door de winst achtste. Arsenal is slechts negende en lijkt voor het eerst in 25 jaar Europees voetbal mis te lopen.

Racisme-incident

Aston Villa greep onderin de laatste strohalm met een zege op Crystal Palace (2-0). Trézéguet maakte de beide goals en werd vlak voor tijd afgelost door Anwar El Ghazi. Hij en zijn teamgenoten moeten met nog slechts drie duels te gaan en vier punten achterstand vrezen voor degradatie.

En dat zijn niet de enige zorgen die Aston Villa heeft. Na afloop van het duel tegen Crystal Palace maakte de politie namelijk bekend een onderzoek te beginnen naar het gedrag van de supporters vanwege racistische uitingen aan het adres van Crystal Palace-speler Wilfried Zaha.

Zaha werd voorafgaand aan het duel bedreigd via social media, waarbij ook racistische opmerkingen werden gemaakt. Aston Villa heeft laten weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Mochten er daders worden achterhaald, dan kunnen ze in elk geval rekenen op een levenslang stadionverbod.

Competitie over 38 wedstrijden, Liverpool kampioen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl