Paul Pogba viert feest met zijn ploeggenoten

Manchester United blijft in de race voor vierde plaats in Premier League

Manchester United heeft in de Premier League zijn vierde overwinning op rij geboekt. De nummer 5 won eenvoudig met 3-0 bij het laaggeplaatste Aston Villa. United houdt zo zicht op de vierde plaats in de Premier League, een plek die recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen.

United is al sinds februari ongeslagen (zeven zeges en drie gelijke spelen) en dankt deze reeks mede aan Bruno Fernandes. De Portugese spelmaker kwam eind januari over van Sporting en was in tien duels goed voor zeven goals en zes assists.

Ook tegen Villa, dat in januari voor het laatst won, bewees hij zijn waarde. Nadat Trézéguet (Villa) de paal had geraakt, versierde de middenvelder een penalty, die hij zelf benutte. En uit een corner van Fernandes zorgde Pogba na rust voor 0-3.

De 0-2 werd gemaakt door Mason Greenwood.

Mason Greenwood passeert keeper Pepe Reina

Voor Tottenham Hotspur wordt het steeds lastiger zich te plaatsen voor de Europa League. De formatie van coach José Mourinho kwam donderdag in een tegenvallend duel bij degradatiekandidaat Bournemouth niet verder dan 0-0. Zelfs in de vijften minuten durende blessuretijd kwamen de Spurs niet tot scoren.

Steven Bergwijn was basisspeler bij de Spurs. De oud-PSV'er werd halverwege vervangen door Son Heung-min. Bij Bournemouth deed aanvoerder Nathan Aké de hele wedstrijd mee.

Teleurstelling na Bournemouth tegen Tottenham Hotspur

Everton, eveneens op jacht naar Europese kwalificatie, kwam ook niet verder dan een remise, 1-1 tegen Southampton. De formatie van de Italiaanse coach Carlos Ancelotti behoudt daardoor vier punten achterstand op de Spurs. De clubs staan negende en elfde.

Southampton kwam na iets meer dan een half uur op voorsprong dankzij Danny Ings. Enkele minuten eerder had James Ward-Prowse voor de club nog een strafschop gemist. Nog voor rust kwam Everton langszij door een doelpunt van Richarlison.

Maarten Stekelenburg zat als tweede doelman op de bank bij Everton.