NOS Voetbal

Barça-preses sluit vertrek Messi uit: 'Hij beëindigt loopbaan bij ons'

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft zondag na de 4-1 zege bij Villarreal een transfer van Lionel Messi bij de Catalanen uitgesloten. "Hij heeft gezegd zijn loopbaan bij ons af te sluiten."

In de media verschenen afgelopen tijd berichten dat de 33-jarige Argentijn zijn volgend jaar aflopende contract niet zou willen verlengen in Barcelona. Hij zou boos zijn dat hij voor bepaalde zaken binnen de club verantwoordelijk wordt gehouden.

"Messi heeft ons uitgelegd dat hij wil blijven, dus we gaan nog langer van hem genieten", zei Bartomeu. "Op de details ga ik niet in. We zijn gefocust op de competitie."

Josep Maria Bartomeu

De winst bij Villarreal had Barcelona hard nodig om de achterstand van vier punten op koploper Real Madrid niet nog verder te laten oplopen en om de geplaagde trainer Quique Setién weer wat lucht te geven.

Twee keer was Messi bijna weg

Messi speelt al zijn hele loopbaan voor Barcelona. Twee keer was hij dicht bij een vertrek. Toen hij nog geen basisspeler was, sprak hij met Internazionale. En in 2007 - toen hij was veroordeeld voor belastingfraude - wilde hij Spanje ook even verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl