Sebastian Vettel
NOS Sport

FIA haalt opgelucht adem: geen coronabesmettingen in Formule 1

Niets staat de start van het nieuwe Formule 1-seizoen meer in de weg. Tussen 26 juni en 2 juli zijn er geen coronabesmettingen geconstateerd bij betrokkenen rond de start op het circuit van Spielberg in Oostenrijk.

Autosportfederatie FIA en de organisatie achter de Formule 1 lieten rijders, teamleden en ander personeel testen. Er werden meer dan 4.000 testen uitgevoerd waarbij niemand het coronavirus bleek te hebben.

De betrokken personen worden gedurende het hele seizoen iedere vijf dagen getest. Mocht er iemand besmet raken, dan mag deze persoon het circuit niet meer op.

Buiten de poorten van 'Fort Formule 1' gaat het terugdringen van corona Oostenrijk minder voortvarend af. De laatste dagen stijgt het aantal besmettingen in het land weer.

In Graz, de dichtstbijzijnde grote stad, testten 40 mensen positief bij een bouwbedrijf. Boze artsen in de regio Steiermark, waartoe ook Spielberg behoort, zeggen dat er veel te weinig getest wordt.

De sportwereld blijft daarbij niet buiten schot. Voetbalclub SV Kapfenberg, dat uitkomt op het tweede niveau, is voorlopig uit de competitie genomen nadat een speler positief testte. Het hele team moet 14 dagen in quarantaine. Kapfenberg ligt op zo'n 50 kilometer van Spielberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl