Milan Baros viert zijn treffer tegen Duitsland op het EK van 2004
NOS Voetbal

Tsjechische aanvaller Baros, topscorer EK 2004, stopt ermee

Hij was topscorer van het EK in 2004, speelde onder meer bij Liverpool, Olympique Lyonnais en Galatasaray en is 93-voudig Tsjechisch international. Maar na 22 seizoenen op het hoogste niveau vindt Milan Baros het mooi geweest. Na dit seizoen stopt hij met voetballen.

De 38-jarige Baros beëindigt zijn loopbaan bij de club waar hij in 1998 ook begon, Banik Ostrava. Komende zondag neemt hij tegen Viktoria Pilsen in eigen stadion afscheid.

"Het hoofd zou wel willen, maar het lichaam zei stop", legt hij uit op de clubwebsite. "Ik heb al heel lang gezondheidsproblemen en het lichaam werkt gewoon niet zoals ik gewend was en zoals het moet. Ik heb vaak zoveel pijn dat ik niet meer kan spelen of trainen."

EK 2004: Baros schiet Tsjechen langs Duitsland

Met 41 doelpunten staat Baros tweede op de topscorerslijst van de Tsjechische nationale ploeg, na Jan Koller die 55 treffers achter zijn naam heeft staan. Baros werd met vijf doelpunten topscorer op het EK in Portugal in 2004 waar Tsjechië in de halve finales struikelde over de latere kampioen Griekenland.

Als clubspeler won hij won in 2005 met Liverpool de Champions League. Baros won ook nog prijzen met Olympique Lyonnais (twee keer kampioen), Portsmouth (FA Cup in 2008), Galatasaray (kampioen in 2012) en Mlada Boleslav (Tsjechische beker in 2016).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl