Leicester-aanvaller Ayoze Perez baalt na de nederlaag tegen Everton

Leicester City onderuit tegen Everton, Chelsea verzuimt te profiteren

Leicester City heeft ook de derde wedstrijd na de hervatting van de Engelse competitie niet kunnen winnen. De nummer drie van de Premier League ging op bezoek bij Everton met 2-1 onderuit.

Nummer vier Chelsea verzuimde later op de avond te profiteren van het nieuwe puntenverlies van Leicester. De ploeg van trainer Frank Lampard verloor het uitduel met West Ham United met 3-2.

Leicester vroeg op achterstand

Al na tien minuten keek Leicester in Liverpool tegen een achterstand aan. Everton-aanvaller Richarlison verschalkte doelman Kasper Schmeichel met een hard schot van dichtbij.

Een paar minuten later kreeg de thuisploeg een penalty na een ongelukkige handsbal van Wilfred Ndidi. Gylfi Sigurdsson schoot beheerst raak: 2-0.

Kort na rust tekende Kelechi Iheanacho namens Leicester op fortuinlijke wijze voor de 2-1. Vlak voor tijd werd het nog bijna 2-2, maar Ayoze Perez schoot net naast.

Willian zet Chelsea vanaf de penaltystip op voorsprong

Chelsea opende op bezoek bij West Ham aan het einde van de eerste helft de score. Willian benutte een strafschop na een overtreding op Christian Pulisic.

Niet veel later kopte Tomas Soucek raak namens de thuisploeg, die vijf minuten na rust via een intikker van Michail Antonio op een 2-1 voorsprong kwam.

Met een prachtige vrije trap (via de binnenkant van de paal in het doel) bracht Willian Chelsea weer op gelijke hoogte, maar in de slotfase werd West Ham-invaller Andrij Jarmolenko na een fraaie counter matchwinner: 3-2.

De stand in de Premier League

In Engeland gaan de eerste vier ploegen rechtstreeks naar de Champions League. Omdat Manchester City vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels is uitgesloten van Europees voetbal, krijgt vermoedelijk ook de nummer vijf een direct CL-ticket.

City hoopt de schorsing via een beroep bij sporttribunaal CAS nog ongedaan te maken.

Krul vier keer gepasseerd

Voor Norwich City kwam degradatie uit de Premier League opnieuw een stap dichterbij. De ploeg van doelman Tim Krul verloor in Londen met 4-0 van Arsenal.

Norwich staat, met nog zes wedstrijden te gaan, op de twintigste plaats. Het gat met de veilige zeventiende plek bedraagt zeven punten.