Lionel Messi baalt op de grond

Zelfs 700ste doelpunt Messi niet genoeg voor Barça tegen Atlético

Barcelona heeft voor de derde keer in vier duels punten verspeeld in de Spaanse competitie. De Catalanen kwamen thuis tegen Atlético Madrid twee keer op voorsprong, maar moesten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Real Madrid, dat de koppositie onlangs overnam van Barcelona, kan daardoor uitlopen naar een voorsprong van vier punten als er donderdag gewonnen wordt van Getafe CF. Er zijn daarna nog vijf speelronden te gaan.

Frenkie de Jong deed vanwege een kuitblessure niet mee bij Barcelona.

Barcelona kwam in de twaalfde minuut op voorsprong door een eigen goal van Diego Costa, maar een paar minuten later maakte Saúl er uit een penalty alweer 1-1 van.

Messi's 700ste doelpunt

Vlak na rust kreeg Barcelona een penalty. Lionel Messi, die al drie duels droog stond, ging achter de bal staan en scoorde met een stiftballetje. Het was voor de 33-jarige Argentijn zijn 700ste doelpunt uit zijn carrière (Barcelona en de Argentijnse nationale ploeg).

Zijn eerste goal maakte Messi op 1 mei 2005 tegen Albacete, op aangeven van de Braziliaan Ronaldinho. De honderdste volgde ruim vier jaar later in de Champions League tegen Dinamo Kiev.

• NOS / AFP
    Lionel Messi en zijn 700 goals
  • NOS / AFP

De goal van Messi was voor Barcelona echter niet genoeg voor de winst. Er kwam wederom een penalty en weer was Saúl trefzeker bij Atlético: 2-2.

Sevilla wint weer eens

Sevilla boekte eindelijk weer een overwinning. Na vier gelijke spelen werd Leganés met 3-0 verslagen. Luuk de Jong kwam pas in de slotminuut van de bank in het voorstadje van Madrid. Twee doelpunten kwamen op naam van Oliver Torres.

Oliver Torres (Sevilla) schreeuwt het uit

In de strijd om een ticket voor de Champions League was de overwinning meer dan welkom. Sevilla nam weer afstand van Getafe en Villarreal, teams die ook nog azen op een Champions League-ticket.

Voor Leganés dreigt een gang naar het tweede niveau van Spanje. Het staat voorlaatste.

Belangrijke winst Mallorca

In de strijd tegen degradatie boekte Real Mallorca een belangrijke zege op concurrent Celta de Vigo. Het werd 5-1 voor de thuisclub. Als derde van onderen heeft Mallorca nog wel vijf punten achterstand op de tegenstander, die net boven de 'streep' staat.