Koploper Juventus houdt achtervolger Lazio op vier punten

• Reuters
    Cristiano Ronaldo heeft voor de 2-0 gezorgd
    Paulo Dybala ziet niets meer na zijn eerste treffer

In de Italiaanse Serie A heeft koploper Juventus dinsdagavond nummer twee SS Lazio op vier punten afstand gehouden. Beide ploegen boekten een overwinning. Ze hebben nu nog negen duels te gaan.

Juventus won met 3-1 bij Genoa door goals van Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo en Douglas Costa na rust. Andrea Pinamonti deed wat terug voor Genoa. Juventus kan voor de negende keer op rij kampioen worden van Italië.

Matthijs de Ligt deed negentig minuten mee bij Juventus. Bij Genoa werd Lasse Schöne in de rust gewisseld. De Deen en De Ligt speelden vorig seizoen nog bij Ajax.

Lazio vecht zich opnieuw terug

Lazio boog bij Torino een achterstand om in een 2-1 overwinning, net als afgelopen weekend tegen Fiorentina. Marco Parolo zorgde twintig minuten voor tijd voor het winnende doelpunt.

Parolo scoort het winnende doelpunt tegen Torino

Scheidsrechter Davide Massa wees al in de vijfde minuut van de wedstrijd naar de stip en Andrea Belotti faalde niet vanaf elf meter. Snel in de tweede helft kwam Lazio op gelijke hoogte. Luis Alberto stuurde Ciro Immobile de diepte in en die schoof de bal in de lange hoek.

Een mooie actie van invaller Jordan Lukaku leidde de 2-1 voor Lazio in. Hij passeerde zijn man, gaf voor en zag Parolo met een van richting veranderd schot scoren.