NOS Nieuws

Wekdienst 24/6: Laatste coronapersconferentie • Rutte in gesprek over racisme

Goedemorgen! Premier Rutte praat met zes mensen die deelnamen aan de Black Lives Matter-protesten over racisme en om 19.00 uur is er weer een persconferentie over het verder versoepelen van de coronamaategelen.

Het wordt de eerste tropische dag van 2020: zonnig en bij een zwakke tot matige oostelijke wind wordt het 30 of 31 graden in het midden en zuiden van het land. Langs de noordkust wordt het zo'n 25 tot 28 graden.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het wordt aangekondigd als de - voorlopig - laatste persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen. Volgens bronnen zal bekend worden gemaakt dat er vanaf 1 juli geen beperkingen meer gelden op het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Ook zouden de middelbare scholen na de zomer weer open kunnen. De persconferentie begint om 19.00 uur en is live te volgens op alle kanalen van de NOS.
  • Eerder vandaag, om 13.00 uur, praat de premier op het Catshuis over racisme. Hij heeft zes betogers uitgenodigd die zich tijdens Black Lives Matter-demonstraties hebben uitgesproken tegen racisme. Wie de zes zijn is niet bekendgemaakt.
  • En een militair spektakel in Rusland. Op 9 mei zouden de Russen met een grote parade de overwinning op nazi-Duitsland herdenken, 75 jaar geleden. Maar dat kon niet doorgaan door het coronavirus. De parade werd verplaatst naar 24 juni, en ook al neemt het aantal coronabesmettingen nog steeds toe, dit keer gaat de parade wel door.

Wat heb je gemist?

Vanaf 1 september kan er onder voorwaarden weer publiek worden toegelaten bij wedstrijden in het betaald voetbal. De anderhalvemeterregel moet niet alleen gelden in de stadions, maar ook bij in- en uitgangen. En spreekkoren zijn taboe vanwege het risico op de verspreiding van het coronavirus.

Dit staat in een advies van het Outbreak Management Team waarover De Telegraaf schrijft. Het kabinet beslist later vandaag of het dat advies overneemt. De nieuwe competitie in het betaald voetbal begint 11 september.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Voor het eerst heeft Eloise van Oranje, de oudste dochter van prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien, een interview gegeven. Ze is het nichtje van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. "Ik denk dat best veel mensen het leuk vinden om te zien dat ik ook gewoon een normaal meisje ben", zei ze tegen het Jeugdjournaal.

De 17-jarige gravin is heel actief op Instagram:

'Ik wil uitstralen dat je gewoon jezelf kan zijn'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl