Dani Olmo was met twee treffers de grote man bij RB Leipzig
NOS Voetbal

Ontslag Schreuder helpt Hoffenheim niet aan stunt tegen RB Leipzig

Het verrassende ontslag van trainer Alfred Schreuder heeft Hoffenheim niet geholpen in de strijd om de Europese tickets. Zonder Schreuder verloor de nummer zeven met 2-0 van RB Leipzig, de ploeg van voormalig Hoffenheim-coach Julian Nagelsmann.

Leipzig verstevigde zo de derde plaats in de Bundesliga. Hoffenheim is zevende.

Vijf doldwaze minuten

In een open wedstrijd, waarbij beide ploegen handenvol kansen kregen, dacht Hoffenheim in de doldwaze openingsfase de score te openen.

Leipzig-doelman Peter Gulacsi bracht de doorgebroken Hoffenheim-spits Munas Dabbur ten val in het eigen zestienmetergebied. De Israëlische spits mocht zelf de strafschop nemen, maar werd na lang beraad teruggefloten.

Christoph Baumgartner en Munas Dabbur begrijpen niets van het besluit de strafschop niet toe te kennen

De videoscheidsrechter had namelijk gezien dat zowel Steven Zuber als Christoph Baumgartner de bal in de loop van de aanval met de hand beroerd hadden en draaide daarom de beslissing terug.

Voordat de spelers van Hoffenheim goed en wel beseften wat er gebeurd was, sloeg Leipzig twee keer toe. Beide keren was Dani Olmo de afmaker.

In het vervolg kregen beide ploegen grote kansen, maar dat leverde geen treffers meer op. Leipzig was nog dicht bij de 3-0, maar Christopher Nkunku trof in de slotfase met een prachtig schot het aluminium.

Stand bovenin de Bundesliga

1. Bayern München 30-70 (90-30)
2. Borussia Dortmund 29-60 (80-35)
3. RB Leipzig 31-62 (75-32)
4. Borussia Mönchengladbach 30-56 (57-36)
5. Bayer Leverkusen 30-56 (56-40)
7. Hoffenheim 31-43 (42-52)
* Nummers 1 t/m 4 gaan naar groepsfase Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl