NOS Voetbal

Streppel wacht zware klus als trainer Roda: 'Maar geen pistool op 't hoofd'

Roda verwacht veel van Streppel: 'Iemand die vaker moeilijke klussen deed'

Roda JC heeft Jurgen Streppel aangesteld als trainer. De vijftigjarige Brabander zat sinds oktober zonder club, nadat hij al na drie wedstrijden was ontslagen bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Streppel heeft voor twee jaar getekend bij Roda JC, waar hem een zware klus wacht. De Limburgers eindigden vorig en dit seizoen, te midden van veel tumult op bestuurlijk vlak, als dertiende en zeventiende.

Op 20 mei stapte wederom een nieuwe groep investeerders in, die de club de komende drie jaren met een gloednieuw plan in rustiger vaarwater wil brengen.

Heel moeilijk

"We weten dat het heel moeilijk is, maar die uitdaging gaan we niet uit de weg", aldus Streppel bij zijn presentatie. "Supporters en sponsoren moeten erachter gaan staan en samen moeten we de club terugbrengen naar de eredivisie."

Technisch directeur Jeffrey van As en trainer Jurgen Streppel

Technisch directeur Jeffrey van As probeerde wat druk van de ketel te halen met de constatering dat Roda een inhaalslag wacht ten opzichte van andere clubs die dromen van de eredivisie.

"Ik heb Jurgen geen pistool op het hoofd gezet van: je moet volgend seizoen kampioen worden", aldus Van As. "We moeten een elftal krijgen waarin mensen zichzelf een beetje terugzien, dat herkenbaar voetbal speelt."

Bekijk hieronder de volledige interviews met Jurgen Streppel en Jeffrey van As:

"Ik ga morgen lekker op vakantie en zie op 1 juli wel wie er zijn", grapte Streppel, gevraagd naar zijn rol in het vastleggen van nieuwe spelers, die hard nodig lijken gezien de grote achterstand op de bovenste plaatsen.

Dan, weer serieus: "Wij gaan niet de eerste negen wedstrijden met 5-0 winnen, maar ik heb er vertrouwen in dat er een gedegen fundament gaat zijn."

De teleurstellende zeventiende plek van dit seizoen beangstigt Streppel niet. "Een club als Roda JC moet omhoog. Een mooie uitdaging. We willen elke wedstrijd winnen, maar ik wil hier ook rustig gaan bouwen aan een mooie club."

Zesde club

Voor Streppel is Roda JC zijn zesde club. Eerder stond hij aan het roer bij Al Jazira, Willem II, sc Heerenveen, Anorthosis Famagusta en Helmond Sport. Met Willem II werd hij in 2014 kampioen van de eerste divisie.

Streppel is in Kerkrade de opvolger van Jean-Paul de Jong, die in februari werd ontslagen. Maurice Verberne nam het stokje tijdelijk over, waarna René Trost werd aangesteld. Die zat vanwege de coronacrisis echter geen enkel officieel duel op de bank bij de nummer zeventien van de eerste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl