Wout Weghorst is zijn bewaker Niklas Moisander de baas
NOS VoetbalAangepast

Unieke status Werder Bremen wankelt door meedogenloze Weghorst

De Bundesliga-status van Werder Bremen wankelt, na een thuisnederlaag tegen Wolfsburg. Door een steenharde kopbal van Wout Weghorst vlak voor tijd (0-1) moet het elftal van Davy Klaassen vrezen voor degradatie.

Sinds de invoering van de Bundesliga was Werder 56 van de 57 seizoenen present, een record. Dat is zelfs een jaargang meer dan recordkampioen Bayern München.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat de kampioen van 2004 niet alleen zes punten achter op een veilige eindklassering, ook het vertoonde spel biedt weinig hoop op een goede afloop. De ijverige Klaassen was een lichtpuntje in de tandeloze ploeg van Florian Kohfeldt.

Weghorst

Na eerder in de eerste helft al vrij voor de keeper te zijn opgedoken, vond Weghorst bij zijn tweede grote kans wel met volle overtuiging het doel. Oostenrijks international Xaver Schlager, waar Nederland het tijdens het EK nog mee te doen krijgt, raakte nog de lat namens de bezoekers.

Uitslagen zondag 7 juni

Bremen-Wolfsburg 0-1
Union Berlin-Schalke 1-1
Augsburg-FC Köln 1-1

In de overlevingsstrijd om het veertigste seizoen op rij actief te zijn in de Bundesliga, treft Werder buiten aanstaand kampioen Bayern wel nog de concurrenten Mainz, Köln en Paderborn. Bij een gebrek aan stootkracht voorin hoopt de club hoopt dat spits Claudio Pizarro snel herstelt van een dijbeenblessure.

Joker

De 41-jarige joker van Werder maakte zich eerder dit seizoen onmogelijk in de havenstad. Zeker toen hij in de winterstop vrolijk poseerde met een biertje, schoot dat de clubleiding in het verkeerde keelgat.

Pizarro liet zich in het voorjaar echter weer van zijn beste kant zien, door tijdens de trainingen het voortouw te nemen in de laatste maanden van zijn carrière als speler. Na het hervatten van de oefensessies liep hij tegen een spierblessure aan, waardoor een waardig afscheid op het veld een race tegen de klok wordt.

Schalke wint weer niet

Later op de dag kwam Schalke 04 niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Union Berlin. Door niet te winnen van de nummer vijftien van de Bundesliga evenaarde Schalke, dat zelf tiende staat, een negatief clubrecord.

Het gelijkspel zorgde er namelijk voor dat Schalke voor het twaalfde duel op rij niet wist te winnen. Het thuisduel met Borussia Mönchengladbach op 17 januari was de laatste wedstrijd die Schalke winnend afsloot (2-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl