Julian Weigl
NOS Voetbal

Spelersbus Benfica bekogeld na teleurstellende remise: twee spelers gewond

De spelersbus van de Portugese voetbalclub Benfica is na de competitiewedstrijd tegen Tondela op de terugweg van het stadion naar het trainingscomplex bekogeld met stenen.

Twee spelers, Julian Weigl en Andrija Zivkovic, raakten gewond door rondvliegend glas. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

"Benfica verwerpt en betreurt deze criminele actie", staat in een verklaring op de website van de club uit Lissabon. "We roepen de autoriteiten op om alles op alles te zetten om de daders te identificeren. We zullen volledig meewerken aan het onderzoek."

Gemiste kans

Bij de hervatting van de Portugese competitie kwam Benfica donderdag in het eigen Estádio da Luz, waarin vanwege het coronavirus geen toeschouwers mochten zitten, niet verder dan 0-0 tegen Tondela.

De Duitse middenvelder Weigl (24) had bijna een uur meegedaan, de Servische vleugelspits Zivkovic (23) ontbrak in de wedstrijdselectie.

Julian Weigl aan de bal tegen Tondela

Benfica had de koppositie over kunnen nemen van FC Porto, dat woensdag met 2-1 verloor bij Famalicão. Op basis van het onderlinge resultaat blijft Porto aan kop.

Op 24 augustus verloor Benfica thuis van Porto, boekte daarna zestien zeges op rij, om vervolgens ook in Porto van Porto te verliezen. Van de vier volgende duels won Benfica er slechts één.

Sporting-hooligans veroordeeld

Vorige week legde de rechtbank in Lissabon gevangenisstraffen van vijf jaar op aan negen supporters van Sporting Portugal wegens geweld tegen spelers van hun eigen club. Bas Dost was in mei 2018 een van de grootste slachtoffers. Hij werd met kettingen geslagen door de relschoppers.

2018: Hooligans takelen Dost en andere Sporting-spelers toe

Nog eens 29 anderen werden veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen variërend van tien maanden tot vier jaar. Drie anderen kregen alleen een geldboete.

In mei 2018 drongen ruim vijftig gemaskerde mannen het trainingscomplex van Sporting Portugal binnen. Ze wilden hun onvrede uiten over het mislopen van een startbewijs voor de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl