Edward Sturing gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij Vitesse
NOS Voetbal

Sturing blijft als hoofd jeugdopleiding verbonden aan Vitesse

Edward Sturing gaat opnieuw aan de slag als hoofd van de jeugdopleiding van Vitesse. Diezelfde functie vervulde hij al eerder in Arnhem en ook bij PSV.

Sturing was de afgelopen maanden interim-hoofdcoach bij Vitesse, nadat de Rus Leonid Sloetski in december was opgestapt. Het was voor clubicoon Sturing de vijfde termijn als trainer ad interim. Hij wilde graag verder als hoofdcoach, maar de Arnhemse club koos vorige maand voor de Duitser Thomas Letsch als nieuwe hoofdtrainer.

Sturing moest wel even zijn teleurstelling wegslikken, vertelde hij nadat duidelijk was geworden dat hij niet de nieuwe coach van Vitesse zou worden:

Sturing slikt teleurstelling weg en blijft bij Vitesse: 'Tenzij Barcelona belt'

Als baas van de Vitesse-jeugd is Sturing de opvolger van Aloys Wijnker, die als manager voetbalbeleid bij de KNVB aan de slag gaat. "Het belangrijkste vind ik dat ik van waarde kan zijn voor deze mooie club", zegt Sturing op de website van Vitesse.

"We hebben gesproken over de invulling van deze rol. Natuurlijk komen daar beleidsmatige zaken bij kijken, maar mijn passie ligt op het veld. Daarom zal ik in deze rol ook veelvuldig op het veld te vinden zijn, om jeugdspelers en trainers beter te maken. Het allerbelangrijkste is om zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het betaald voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl