De uitzending van 27 mei: Frans Timmermans over het herstelplan voor Europa / De Kamer over de toeslagenaffaire / Zeeland maakt zich op voor de toeristen

Frans Timmermans over het herstelplan voor Europa

Vandaag presenteert de Europese Commissie het langverwachte 'Corona Herstelplan voor Europa', dat onderdeel uitmaakt van de Meerjarenbegroting. Al eerder kwamen Frankrijk en Duitsland met plannen (voor 500 miljard euro) en dit weekend lanceerden onder meer Nederland en Oostenrijk een voorstel (zonder bedragen).

We spreken er vanavond over met Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Green Deal (die een belangrijk onderdeel is van het herstelplan). Hoe haalbaar zijn de plannen? Te gast is econoom Mathijs Bouman.

Felle discussie in EU over lenen en schenken aan getroffen landen

Zeeland maakt zich op voor de toeristen

De schade voor de toeristische sector in Zeeland is flink, maar de provincie kijkt nu naar de komende Pinksterdagen. Het wordt mooi weer en de Duitse toeristen zijn in grote getale naar Zeeland gekomen. Hoe gaan ze de verwachte drukte in goede (corona)banen leiden? We spreken met de burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink. Hij is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland.

De spagaat van Zeeland: snakken naar toeristen in tijden van corona

Kamer debatteert over de toeslagenaffaire

Vandaag debatteert de Tweede Kamer weer over de toeslagenaffaire. In die affaire werden duizenden ouders gedupeerd doordat toeslagen onterecht werden stopgezet en teruggevorderd, na een ontspoorde fraudejacht door de Belastingdienst. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën deed bij het Openbaar Ministerie eerder aangifte van ambtsmisdrijven door de Belastingdienst. Vier ambtenaren is de wacht aangezegd.

De Kamer wil dat er tempo gemaakt wordt met het compenseren van ouders die de dupe zijn geworden. Voor velen is nog steeds niet duidelijk of ze wel of niet gecompenseerd worden voor de schade die ze hebben opgelopen omdat ze, ten onrechte, als fraudeurs werden aangemerkt. Politiek duider Arjan Noorlander volgt het debat.

Wie was bij de Belastingdienst verantwoordelijk voor de toeslagenaffaire?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl