NOS Voetbal

Doelpunt van het Jaar: de granaat van Goossens

Goossens flikt het weer: na tien jaar weer het mooiste doelpunt

De granaat van ADO Den Haag-speler John Goossens in het thuisduel met Willem II is uitverkozen tot het Doelpunt van het Jaar.

Op 23 november zorgde Goossens met een verwoestende uithaal in de 88ste minuut voor de gelijkmaker (3-3) in Den Haag.

Via de Instagram-pagina van NOS Sport kon de afgelopen week worden gekozen uit de acht Doelpunten van de Maand van het voortijdig beëindigde eredivisieseizoen 2019/2020. De meeste stemmen gingen naar Goossens.

Doelpunt van het Jaar 19/20

L'histoire se répète

En dat is niet voor het eerst. Want precies tien jaar geleden maakte Goossens ook al de mooiste eredivisiegoal van het jaar. Vanaf bijna precies dezelfde plek, alleen in het shirt van NEC en tegen ADO Den Haag, maakte hij op 18 oktober 2009 met een fraaie volley in de 70ste minuut de 1-1.

Het schilderij dat Goossens daarvoor in 2010 kreeg uitgereikt door NOS-presentator Henry Schut, hangt nog steeds in de hal van de woning van Goossens. Daar kan nu een plekje worden ingeruimd voor een nieuw schilderij.

"Hij kan er wel bij, ja", zegt Goossens tegen Schut, die ook nu weer het schilderij kwam uitreiken. "Ik vind het vooral leuk dat mijn kinderen het bewust kunnen meemaken. Ze zagen altijd al dat schilderij van tien jaar geleden hangen, maar ze wisten eigenlijk nooit waar het schilderij voor was."

Of hij over tien jaar weer de mooiste goal van het seizoen maakt? "Nee, dat gaat niet meer gebeuren", zegt hij lachend. "Misschien hier achter bij S.V. Hoofddorp."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl