Rob Gronkowski keert terug in de NFL
NOS Sport•

Vorig jaar gestopte Gronkowski herenigd met Brady bij terugkeer in de NFL

Rob Gronkowski keert terug als American footballspeler in de National Football League (NFL). De 30-jarige Amerikaan nam in maart 2019 afscheid van zijn professionele loopbaan, maar heeft nu een overeenkomst bereikt met Tampa Bay Buccaneers, waar hij herenigd zal worden met Tom Brady.

Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Gronkowski, vorig jaar nog actief als showworstelaar, al een fysieke test ondergaan en is er een akkoord bereikt met de club uit Florida. Op het Twitter-account van Tampa Bay Buccaneers wordt 'Gronk' al welkom geheten.

Gronkowski stond voor zijn pensioen bekend als de 'vriendelijke reus' van New England Patriots. Met zijn 1,98 meter en 120 kilogram was hij een imposante verschijning in de NFL.

De 'tight end' (flankspeler in de eerste linie) won drie Super Bowls met de Patriots, in 2014, 2017 en 2019. Hij vestigde records als receiver en als blocker. In het seizoen 2010/2011 ontving hij maar liefst zeventien touchdownpasses, de meeste voor een speler op zijn positie.

Gronkowski en Brady waren al eens teamgenoten bij New England Patriots

Bij Tampa Bay Buccaneers wordt Gronkowski herenigd met Brady, met wie hij een gouden combinatie vormde bij New England Patriots. Quarterback Brady wist Gronkowski, door velen gezien als de beste tight end in de NFL ooit, vaak blindelings te vinden.

Brady tekende eind maart een contract bij Tampa Bay. De 42-jarige quarterback kwam sinds zijn debuut in de NFL in 2000 alleen voor de Patriots uit en was het gezicht van de club. Brady won zesmaal de Super Bowl en werd vier keer uitgeroepen tot waardevolste speler. Zijn contract bij New England liep af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl