NOS Voetbal

Ronaldinho verruilt na een maand gevangenis in Paraguay voor huisarrest

Ronaldinho op borgtocht vrijgelaten uit gevangenis Paraguay

Voormalig voetbalprof Ronaldinho is op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis in Paraguay, waar hij meer dan een maand heeft vastgezeten.

Ronaldinho, ooit een van de beste voetballers ter wereld en in 2004 en 2005 gekozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, werd begin maart samen met zijn broer opgepakt omdat ze met een vals paspoort Paraguay probeerden binnen te komen.

De Brazilianen mogen - na betaling van een borgsom van omgerekend bijna 1,5 miljoen euro - het onderzoek en proces nu afwachten in een hotel, waar ze huisarrest hebben en dag en nacht worden bewaakt.

Voetballen met medegevangenen

De 40-jarige Ronaldinho en zijn broer waren begin maart naar Paraguay afgereisd om een boek te promoten en een nationale gezondheidscampagne voor kinderen te ondersteunen. Toen de lokale politie de presidentiële suite waar het tweetal verbleef onderzocht na een tip van de luchtvaartpolitie, werden twee vervalste paspoorten gevonden. Een onderzoeksrechter besloot daarop het tweetal aan te houden.

Het was niet de eerste keer dat Ronaldinho in de problemen kwam met zijn paspoort. Eind 2018 werd zijn reisdocument hem tijdelijk afgenomen door een Braziliaanse rechtbank vanwege een belastingschuld.

Volgens zijn advocaat wist Ronaldinho niet dat hij een vervalst paspoort had gekregen. Eerdere verzoeken tot vrijlating werden afgewezen. Volgens een Paraguayaanse rechter is het onderzoek nu vergevorderd, waardoor huisarrest nu wel geoorloofd is.

Ronaldinho doodde zijn tijd in de gevangenis onder meer met het spelen van potjes voetbal met zijn medegevangenen, waarvan beelden op sociale media verschenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl