NOS Nieuws

Wekdienst 31/3: meer bekend over coronamaatregelen en werktijdverkorting

Goedemorgen! Vandaag wordt er meer duidelijk over de verlenging van de coronamaatregelen. En werkgevers krijgen meer details over de noodmaatregel voor werktijdverkorting.

Het weer: vanochtend op veel plaatsen de zon, alleen in het zuidoosten wat wolkenvelden. Later ontstaan overal stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt vandaag 8 tot 11 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In een persconferentie maakt het kabinet meer bekend over de verlenging van de coronamaatregelen. Volgens ingewijden is de kans groot dat de maatregelen tot eind april of begin mei gaan gelden. De persconferentie is rond 19.00 uur te volgen via een livestream in de app en op NOS.nl, via NPO Nieuws, en het NOS Facebook en YouTube-kanaal.
  • Eerder op de dag, om 10.00 uur, geeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meer details over de noodmaatregel voor werktijdverkorting die werkgevers kunnen aanvragen voor hun personeel. Ook deze livestream is te volgen via de hierboven genoemde kanalen.
  • Nederlandse radiozenders is gevraagd vanavond om 20.00 uur het 'coronalied' te draaien dat werd opgenomen door zo'n 100 BN'ers. De eventuele opbrengsten van het nummer gaan naar goede doelen.

Wat heb je gemist?

Van alle beroepsgroepen zeggen psychologen, artsen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers het vaakst dat ze hun baan emotioneel veeleisend vinden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dat onderzocht.

Ook agenten, brandweerlieden, leerkrachten en docenten noemen hun werk vaak emotioneel zwaar. Opvallend is dat de tien beroepsgroepen met de zwaarste emotionele belasting allemaal voorkomen op de lijst met cruciale beroepen. Het onderzoek werd trouwens al gedaan in 2018, ver voor de uitbraak van het coronavirus.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Zo'n 100 bekende Nederlanders 'zingen corona de wereld uit' met het nummer Zon. Het is bedoeld om een positief gebaar te maken naar iedereen in Nederland.

Aan het nummer werkten verschillende Nederlandse artiesten en influencers mee, onder wie Edsilia Rombley, Gordon, Leontine Borsato, Yolanthe Cabau, Martijn Krabbé, Ellie Lust en Danny Blind.

Bij de talkshow Jinek werd het nummer gelanceerd:

Bekende Nederlanders 'zingen corona de wereld uit'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl