Jeroen Stomphorst presenteert opnieuw een aflevering van Studio Sport over de coronacrisis
NOS Sport

Studio Sport over de vraag hoe het verder moet met Tour en eredivisie

Ook zonder eredivisievoetbal maakt Studio Sport vanavond een bord-op-schootuitzending om 19.00 uur op NPO 1, tevens te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt nemen met verschillende gasten de ingrijpende gevolgen van de mondiale coronacrisis voor de sportwereld door.

Definitieve streep, of nog niet

Zo mooi als de sportzomer leek te worden, zo veel evenementen worden er de afgelopen weken afgelast. Door onder meer Roland Garros, het EK voetbal en natuurlijk de Olympische Spelen is een streep gezet.

Toch staat er ook nog een aantal toernooien overeind en is van bepaalde competities niet duidelijk of en hoe ze worden afgemaakt.

Hoe gaat bijvoorbeeld de eredivisie verder? Gaat die nog verder? Matthijs Manders, voorzitter van eredivisie CV (de organisatie waarin de clubs zijn verenigd) schuift aan in de studio, net als NOS-commentator Arno Vermeulen.

Een steuntje in de rug van Feyenoord en Ajax voor het AMC in Amsterdam

De Tour de France gaat vooralsnog gewoon door, al is de vraag in welke vorm en hoe de renners aan de start zullen verschijnen nu in sommige landen niet buiten getraind kan worden.

De impact van de coronamaatregelen op de wielerwereld wordt besproken met onder anderen Robert Gesink en Iwan Spekenbrink, manager van Team Sunweb.

Over de uitgestelde Spelen

Ook de naar volgend jaar verplaatste Olympische Spelen komen voorbij. In de studio zitten chef de mission Pieter van den Hoogenband, baanwielrenner Harrie Lavreysen (drievoudig wereldkampioen) en oud-atleet Gregory Sedoc.

Zwemmers Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo laten eveneens hun licht schijnen over het uitstel van de Spelen.

Daarnaast komt IOC-lid Dick Pound aan het woord. De oud-voorzitter van antidopingautoriteit WADA is een van de prominentste leden van het Internationaal Olympisch Comité en was afgelopen week de eerste die naar buien bracht dat de Spelen verplaatst zouden worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl