Politieagenten bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Kijvelanden na de ontsnapping begin deze maand
NOS Nieuws

Vrouw vast voor hulp bij ontsnapping uit tbs-kliniek

De politie heeft een vrouw opgepakt voor betrokkenheid bij de ontsnapping van twee tbs-patiënten begin deze maand. Daarbij werden een vuurwapen en een mes gebruikt.

De vrouw van 43 wordt ervan verdacht dat ze verboden voorwerpen naar binnen heeft gesmokkeld bij de kliniek in Poortugaal waar de mannen verbleven. Daardoor is ze volgens het Openbaar Ministerie medeplichtig aan het geweld dat de twee pleegden.

De vrouw is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat ze veertien dagen langer vast blijft zitten.

Vuurgevecht

De twee patiënten ontsnapten op 1 maart uit kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, bij Rotterdam. Ze bedreigden een behandelaar met een vuurwapen en een mes en konden zo het terrein af komen.

Buiten stapten ze in een taxi, die na een achtervolging door de politie werd tegengehouden bij Kesteren in Gelderland. Er ontstond een vuurgevecht. Een tbs'er kwam daarbij om het leven, de andere kon worden aangehouden.

De rechtbank heeft het voorarrest van deze 52-jarige Rotterdammer verlengd met 90 dagen. Hij wordt onder meer verdacht van gijzeling.

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar het vuurgevecht en het overlijden van de andere tbs'er loopt nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl