In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Tien jaar cel voor man die vrouw doodde na ruzie over ontbijt

Een 68-jarige man uit Den Bosch moet tien jaar de gevangenis in voor het doodsteken van zijn vrouw, in juni vorig jaar. Hij stak zijn vrouw de keel door en bracht haar tientallen steek- en snijwonden toe.

Volgens de man kreeg hij ruzie met zijn vrouw omdat zij weigerde ontbijt voor hem te maken. Zij zou hem tijdens de ruzie op een plek in zijn nek hebben geslagen waaraan hij net was geopereerd, meldt Omroep Brabant.

Vervolgens zou hij een mes hebben gehaald en op haar hebben ingestoken. Daarna meldde hij zich bij de politie.

Geen moord

Anders dan de officier van justitie, vindt de rechtbank niet dat er sprake was van voorbedachten rade. Daarvoor gingen de handelingen te snel, zegt de rechtbank.

De man wordt daarom vrijgesproken van moord en veroordeeld voor doodslag.

"Zijn dood bracht de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed en verdriet", zegt de rechter. "In het bijzonder voor de drie kinderen die niet alleen moeten leven met het verlies van hun moeder, maar ook met het besef dat hun moeder is gedood door hun vader.""

De verdachte was verminderd toerekeningsvatbaar, hebben deskundigen gezegd. Ook kampt de man met en depressieve stemmingsstoornis. Daar heeft de rechtbank rekening mee gehouden.

Advertentie via Ster.nl