De digitale playground werd gisteren geopend
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Gamen, gym en ook iets leren in de digitale gymzaal

Leerlingen van De Buitenhof in Heerlen, een school voor speciaal onderwijs, krijgen voortaan gymles in een digitale sportzaal. De scholieren gooien dan geen bal door een basketbalnet, maar moeten in een digitaal doel schieten.

De leerlingen kunnen ook quizvragen krijgen over bijvoorbeeld geschiedenis of aardrijkskunde. Of ze zien de kaart van Nederland op de muur en moeten dan de bal op de provincie Groningen gooien. "Het is heel divers", zegt woordvoerder Marieke Opgenoorth van De Buitenhof tegen 1Limburg. "De leerlingen zijn heel enthousiast. Ik hoor ze regelmatig 'dit is écht vet' zeggen."

Heerlen heeft een digitale gymzaal

De Interactive Playground - zoals het systeem heet - werd gisteren officieel in gebruik genomen op De Buitenhof, een school voor speciaal onderwijs. Het systeem is aangelegd in de voorjaarsvakantie. Direct daarna is een docent gaan testen met leerlingen en heeft een klein groepje een demonstratie gegeven. "Kinderen in het speciaal onderwijs gamen veel en dit systeem zorgt ervoor dat gamen en bewegen prima samengaan", zegt een gymleraar.

De investering bedraagt rond de 45.000 euro, maar de school vindt dat het geld goed is besteed. De gymleraar: "De kinderen kunnen hier ook mee leren. Het is rekenen, aardrijkskunde, het is Engels. Het is niet alleen voor mij als gymleraar een mooi systeem, maar ook voor mijn collega's."

De school in Heerlen is niet de eerste met een aangepaste gymzaal. Zo gymmen leerlingen van de Elisabethschool in Rotterdam-Charlois in een zaal met een digitaal speelscherm en een speciale vloer, schrijft het AD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl