NOS Nieuws

Grote brand in snackbar Rotterdam, NL-Alert verstuurd vanwege rookoverlast

In Rotterdam heeft een grote brand gewoed in een snackbar aan de Schiedamseweg, in het westen van de stad. De brand brak rond 20.00 uur zondagavond uit.

De brandweer had moeite het vuur te bestrijden, omdat de snackbar is omsloten door andere panden. Zestien panden met daarin meerdere woningen werden ontruimd. Zeker 50 mensen werden tijdelijk opgevangen in een sportcentrum in de buurt. De meesten zijn weer terug naar hun woning.

De panden naast de snackbar en de etages erboven hebben veel rook- en waterschade opgelopen. Vanwege de vele rook die is vrijgekomen, werd een NL-Alert verstuurd voor Rotterdam-West, met de waarschuwing uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

RTV Rijnmond meldt dat zeker vier personen rook hebben ingeademd. Een van hen zou naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. Een ooggetuige meldt aan de regionale omroep dat hij na het ruiken van rook meteen aanbelde bij woningen nabij de brand. "Toen bij één deur niemand reageerde, heb ik die opengebroken en daarna die mensen naar beneden gebracht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl