Luuk de Jong viert zijn openingstreffer namens Sevilla

De Jong scoort weer eens voor Sevilla, Messi bezorgt Barça koppositie

Het scoren gaat Luuk de Jong nog altijd niet gemakkelijk af in Spaanse dienst, maar zaterdag vond de spits weer eens het net. Mede dankzij de goal van De Jong hield Sevilla een punt over aan het bezoek aan Atlético Madrid: 2-2.

Na een kleine twintig minuten spelen opende De Jong de score in het Wanda Metropolitano. Atlético-verdediger Felipe probeerde een pass van Jordán te onderscheppen, maar zat helemaal mis, waardoor De Jong vrij kon inschieten: 0-1.

Het was de eerste goal van De Jong sinds 25 januari, toen hij de score opende tegen Granada. Sindsdien stond de 29-jarige spits alweer acht wedstrijden droog, hoewel hij in die duels wel tot tweemaal toe een assist gaf.

Comeback Atlético

Atlético Madrid boog de achterstand vervolgens om naar een 2-1 voorsprong, dankzij treffers van Álvaro Morata - benutte strafschop - en João Félix. Maar een doelpunt van Lucas Ocampos - ook een benutte strafschop - betekende een 2-2 ruststand.

João Félix nam de tweede treffer van Atlético Madrid voor zijn rekening

Zo gemakkelijk als de goals voor rust vielen, zoveel moeite hadden beide teams na de onderbreking met scoren.

Atlético kwam het vaaktst gevaarlijk door, maar de keren dat de Madrileense ploeg onder Diego Simeone meer dan tweemaal in één wedstrijd scoorde zijn op één hand te tellen. De felbegeerde derde treffer viel tegen Sevilla dan ook niet.

Sevilla blijft er daardoor het best van beide ploegen voorstaan in de strijd om Champions League-voetbal. De Jong & co staan derde, de eerste vier ploegen in Spanje kwalificeren zich.

Messi goud waard

Barcelona boekte later op zaterdag een moeizame zege op kersvers bekerfinalist Real Sociedad en nam daardoor de Spaanse koppositie voorlopig over van Real Madrid, dat zondag pas in actie komt tegen Real Betis.

Gespeend van brille, nauwkeurigheid en de topvorm had Barcelona een penalty van Lionel Messi nodig voor de zege

Barça had in de eerste helft weliswaar de controle, maar dat leverde weinig op. Gespeend van brille, nauwkeurigheid en de topvorm, moest de ploeg van Frenkie de Jong - die de hele wedstrijd meedeed - het hebben van 'werkvoetbal'.

Aanvoerder Lionel Messi gaf op dat vlak het goede voorbeeld, maar ontving in zijn ijver al voor het derde duel op rij een gele kaart.

Na rust liet Barcelona meer zien, maar een treffer bleef lang uit. Net toen Sociedad voorzichtig droomde van de eerste zege in Camp Nou sinds 1991, benutte Messi een penalty, nadat Robin Le Normand hands had gemaakt in het strafschopgebied (1-0).

Alle uitslagen en de volledige stand vind je hier.