Sadio Mané viert zijn goal tegen Bournemouth
NOS VoetbalAangepast

Liverpool na winst op Bournemouth drie zeges verwijderd van titel

Liverpool heeft in de Premier League met 2-1 gewonnen van Bournemouth. Als de Reds, die nu 25 punten meer hebben dan Manchester City, nog drie keer winnen, is de eerste titel in dertig jaar een feit.

Liverpool had drie van de laatste vier duels verloren (alle competities) en ook de start tegen Bournemouth was niet veelbelovend. Na negen minuten tikte Callum Wilson - die vlak daarvoor een duwtje had uitgedeeld - de 1-0 binnen. Kort daarna was Nathan Aké met een kopbal zelfs dicht bij de 2-0.

Liverpool herstelde nog voor rust de schade. Na een fout van invaller Jack Simpson en een beroerde assist van Sadio Mané scoorde Mohamed Salah. Mané schoot kort daarna de 2-1 binnen op aangeven van Virgil van Dijk.

Mohamed Salah speelde zijn 100ste Premier League-duel voor Liverpool

Na rust was Liverpool beter, maar ook degradatiekandidaat Bournemouth kreeg kansen. Zo haalde James Milner met kunst- en vliegwerk een inzet van Ryan Fraser vlak voor de lijn weg. Namens Liverpool raakte Mané nog de lat.

De 2-1 betekende de 22ste achtereenvolgende zege in een thuiswedstrijd, een record op het hoogste Engelse niveau.

Manchester City komt zondag in actie in de uitwedstrijd bij Manchester United. Bij een nederlaag of gelijkspel van de Citizens is de titel nóg dichterbij voor Liverpool.

Degradatiestrijd

Bournemouth bleef door de nederlaag in Liverpool onder de degradatiestreep. Een geluk bij een ongeluk voor Aké en consorten was dat van de concurrentie die daarna in actie kwam, alleen Brighton een punt pakte (0-0 bij Wolves).

Watford, dat even veel punten maar een beter doelsaldo heeft dan Bournemouth, ging met 1-0 onderuit bij Crystal Palace. Hekkensluiter Norwich City verloor ook met 1-0, bij het verrassende Sheffield United.

Alle uitslagen en de volledige stand vind je hier.

Stand aan kop

1. Liverpool 29-82 (66-21)
2. Manchester City 27-57 (68-29)
3. Leicester City 28-50 (54-28)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl