NOS Nieuws

Wekdienst 7/3: RIVM start steekproef en PvdA-congres in Nieuwegein

Goedemorgen! Het RIVM start vandaag met een steekproef in Noord-Brabant waarbij getest wordt op het coronavirus. De PvdA houdt het partijcongres in Nieuwegein en in de eredivisie worden vier wedstrijden gespeeld.

Het weer: de dag begint wat frisjes maar ook met flink wat zonneschijn. Tegen de middag komen er meer stapelwolken en mogelijk groeit een enkele wolk uit tot een bui. Het wordt 8 tot 10 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het RIVM wil de verspreiding van het coronavirus in de provincie Noord-Brabant in kaart te brengen en start daarom met een steekproef waarbij getest wordt op het nieuwe coronavirus. Van de patiënten waarvan op dit moment geen bron bekend is, komt het merendeel uit Noord-Brabant. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.
  • In Nieuwegein wordt het congres van de PvdA gehouden. Lodewijk Asscher wil ook volgend jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen lijsttrekker zijn en zal zich op het congres kandidaat stellen.
  • In de eredivisie worden vanavond vier wedstrijden gespeeld: AZ-ADO, Emmen-VVV Venlo, Vitesse-Twente en Heerenveen speelt thuis tegen Ajax. De club uit Amsterdam verloor vijf van de laatste negen wedstrijden in de eredivisie.

Wat heb je gemist?

Het wereldberoemde Amerikaanse technologie- film en muziekfestival South by Southwest (SXSW) gaat dit jaar niet door. De burgemeester van de stad Austin (Texas) heeft noodmaatregelen genomen vanwege het coronavirus, waardoor het festival geannuleerd moest worden. De afgelopen dagen hadden bekende artiesten en grote bedrijven als Apple, Facebook, Netflix en Twitter al afgezegd vanwege zorgen over het virus.

Voor zover bekend zijn er in Austin geen besmettingen met het virus, maar veel mensen waren wel bezorgd dat SXSW het virus naar de stad zou halen. Het festival trekt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Vorig jaar kwamen er 400.000 mensen op het festival.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het coronavirus is op veel plaatsen het gesprek van de dag. Natuurlijk ook in Noord-Brabant, nu het RIVM mensen met milde gezondheidsklachten vraagt om het contact met de buitenwereld tot een minimum te beperken. In dit café in Tilburg maken ze zich niet zoveel zorgen over de aangepaste richtlijnen van het RIVM:

'Als je ziek bent is één van de beste remedies vitamine C en alcohol'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl