In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Buschauffeur bij Hulst door passagier neergestoken

Bij een steekpartij bij het Zeeuwse Hulst is gisteravond een buschauffeur gewond geraakt. De man ligt nog in het ziekenhuis. De politie zegt de dader op het spoor te zijn.

In de Belgische bus van De Lijn, die wilde vertrekken van Hulst naar Sint-Niklaas, ontstonden op het busstation al problemen. Twee jongens en een meisje zochten ruzie met andere passagiers, meldt Omroep Zeeland. De buschauffeur vroeg de drie om zich te gedragen en anders de bus te verlaten. Twee van de drie stapten uit, maar een jongen bleef achter. Toen de Belgische chauffeur hem verzocht te vertrekken, pakte hij een mes en dreigde daarmee. Vervolgens liep hij de bus uit.

Een collega verzorgde de chauffeur

Buiten de bus sloeg de jongen meermalen hard tegen de bus. De chauffeur besloot daarop de jongen te filmen. Die liep op de man af en haalde uit met het mes. Volgens de politie liep de chauffeur "een flinke snee ter hoogte van zijn borst" op. Een collega verleende eerste hulp en belde de hulpdiensten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond deed hij aangifte.

De politie verwacht de jongen "op korte termijn aan te houden" op grond van zijn signalement en het beschikbare beeldmateriaal.

Advertentie via Ster.nl