Napoli-speler Dries Mertens
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

De dinsdag biedt veel voetbal, maar ook plankzeilen eist de nodige aandacht op. En niet alleen vandaag.

Deze week komen namelijk olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en wereldkampioen Kiran Badloe in actie bij de WK in de RS:X-klasse. Maar behalve dat er in het Australische Sorrento een wereldtitel op het spel staat, strijdt het duo ook om het enige voor Nederland beschikbare ticket voor de Olympische Spelen. Degene die Down Under het hoogst eindigt mag naar Tokio.

De eerste race was vannacht en beelden daarvan zijn te zien in het Lunchjournaal van 13.00 uur en het Sportjournaal van 18.45 uur, allebei op NPO 1. Een verslag van die eerste race is eerder al te vinden op NOS.nl en in de NOS-app.

Champions League

Volop gevoetbald wordt er ook deze week. In de Champions League bijvoorbeeld, waarin nog vier wedstrijden in de achtste finales op het programma staan. Vanavond krijgt Chelsea bezoek van Bayern München en gaat Napoli in eigen huis de strijd aan met Barcelona.

Lionel Messi voor Frenkie de Jong vieren een Barcelona-treffer

Beide duels (aftrap 21.00 uur) zijn te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Van Napoli-Barcelona zal een samenvatting te zien zijn in het late Journaal op NPO 1.

Daarin ook beelden van de confrontatie tussen FC Twente en Ajax, de nummer drie en twee in de eredivisie voor vrouwen.

Britt Eerland

In Langs de Lijn En Omstreken is tafeltennisster Britt Eerland te gast. Zij eindigde drie weken geleden in Montreux verrassend als tweede bij de prestigieuze Europese Top-16 en hoopt zich binnenkort te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Britt Eerland in actie op het WK, vorig jaar

Uitzendingen van vandaag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.35 uur Late Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl