Jong FC Utrecht viert een treffer in het thuisduel met FC Volendam

Ook FC Volendam verslikt zich in Jong FC Utrecht

FC Volendam heeft dure punten laten liggen in de strijd om promotie naar de eredivisie. Bij Jong FC Utrecht verloor Volendam met 2-1 en zag de achterstand op nummer twee De Graafschap groeien naar vijf punten.

De beste twee ploegen in de eindrangschikking van de eerste divisie zijn verzekerd van promotie naar de eredivisie. Koploper Cambuur staat vier punten voor op De Graafschap.

Waarschuwingen in de wind

FC Volendam verloor voor het laatst op 18 oktober, toen Go Ahead Eagles met 3-0 te sterk was. Daarna bleef het 15 duels in de eerste divisie zonder nederlaag.

Toch had Volendam-trainer Wim Jonk een gewaarschuwd man moeten zijn, want twee weken geleden nam Jong FC Utrecht de maat van een andere titelkandidaat. Toen werd Jong Ajax met 7-2 te kijk gezet door Jong FC Utrecht.

Op een winderig Sportpark Zoudenbalch in Utrecht kwam nummer vier Volendam al na zes minuten op achterstand. Jeredy Hilterman scoorde voor de nummer twaalf van de eerste divisie.

Nadat de gelijkmaker van Volendam nog werd geannuleerd wegens buitenspel, stelde linksback Gijs Smal met zijn achtste assist Martijn Kaars in staat om de 1-1 onder doelman Fabian de Keijzer door te schuiven.

Volendam-spits Martijn Kaars op weg naar zijn elfde seizoenstreffer

Na rust drong Volendam aan, maar aan de andere kant was het Odysseus Velanas die de 2-1 liet aantekenen. Een kwartier voor tijd kreeg Volendam een reddingsboei toegeworpen toen Justin Lonwijk direct rood kreeg na een stevige tackle op Francesco Antonucci.

Het slotoffensief van Volendam, dat de voorgaande twee duels ook al niet wist te winnen, kwam echter geen moment uit de verf.